top of page

Generál kivitelezés, ingatlan hasznosítás

Környezetbarát, geotermikus lakások

A geotermikus környezetbarát lakások olyan épületek, melyek energiaellátásuk során a Föld belső hőjét hasznosítják. Ez nemcsak környezetbarát, de hosszú távon költséghatékony is, hiszen csökkenti az energiafogyasztást. Az ilyen lakásokban alkalmazott technológiák segíthetnek minimalizálni a káros környezeti hatásokat és így a fenntartható életmód irányába mozdulni el.

A Tihati és Bende Kft. által kivitelezett ingatlanok ennek szellemében épülnek.

Érvek és előnyök

Kevesebb károsanyag

Minimalizát költségek

Fenntarthatóság, kényelem

A geotermikus házak környezetbarát energiamegszerzési módszerei alacsony kibocsátással járnak, hiszen a földhő hasznosítása során minimális szén-dioxid kibocsátás keletkezik. Az ilyen típusú házak általában csökkentik az energiafüggőséget, ezzel hozzájárulva a környezetterhelés csökkentéséhez. 

A geotermikus házak fenntartási költségei általában alacsonyabbak lehetnek hagyományos társaiknál hosszú távon. A rendszer stabil működése és a hőszivattyúk hosszú élettartama csökkenti az energiaköltségeket. Az inicialis beruházási költségek magasabbak lehetnek, de hosszú távon a geotermikus házak gyakran megtérülnek az alacsonyabb üzemeltetési költségeik révén.

Geotermikus házakban lakók élvezhetik a kiváló komfortérzetet és kényelmet. A földhővel történő fűtés és hűtés egyenletes hőmérsékletet biztosíthat a lakásban, minimalizálva a hőingadozásokat. Az ilyen rendszerek rugalmasak, és a lakók igényeinek megfelelően szabályozhatók, így optimális környezetet teremtenek minden évszakban. Emellett a geotermikus házak gyakran magas szigeteléssel rendelkeznek, tovább növelve a lakók kényelmét és energiahatékonyságát.

Projektek

Nyír utca

1.jpg
bottom of page